open menu

1. mai markering i Sykkylven

.

AP`s partisekretær, Kjersti Stenseng, holdt hovedtalen under det felles 1.maiarrangementet i Sykkylven. Hun mante til kamp for et nytt flertall til høsten. Den blå-blå-regjeringa har utfordret noen av de meste grunnleggende rettigheter som arbeiderbevegelsen har kjempet fram, sa hun. Nå er det stadig flere arbeidere som må akseptere såkalte 0-avtaler. Det vil si at de får arbeid når arbeidsgiverne trenger dem. Hun minte om hva Einar Gerhardsen mente var det viktigste framskrittet i hans tid som politiker: At folk ikke lenger trenger å stå med lua i hånda. De blå-blå vil skru tida tilbake, til den tida arbeidsfolk var avhengige av kapitalfolks velvilje, påpekte Stenseng.

Appellanter var denne gangen var Henriette Pedersen Haugen og Ålesund SU leder  Christian Ingvaldsen 

Del dette