open menu

Atomvåpen

Atomvåpen har grusomme humanitære konsekvenser, og våpenets eksistens bidrar til en mer utrygg verden. De siste årene har nedrustningen stanset. Atommakter som USA og Russland utvikler nye atomvåpen. For å få til reell nedrustning må Norge må være for å forby atomvåpen, og ikke boikotte FN-forhandlingene om et atomvåpenforbud slik dagens regjering gjør. NATO-landet Nederland, vårt naboland Sverige og et flertall av FNs medlemstater er med i forhandlingene om et atomvåpenforbud. Norge var en pådriver på å få på plass slike forhandlinger under den rødgrønne regjeringen. Det er på tide at Norge tar tilbake rollen som en pådriver for en verden uten atomvåpen.

SV vil:

  • At Norge står aller først og tar en lederrolle i kampen for en verden uten atomvåpen. Dersom det blir et nytt flertall har SV stilt som et av fem ufravikelige krav, at en ny regjering må starte arbeidet for et atomvåpenforbud straks.
  • At Norge tar en ledende rolle i å sikre et forbud mot retten til førstebruk av atomvåpen, som i dag en del av NATOs strategiske konsept.
  • Gjøre Norge til en atomvåpenfri sone ved å grunnlovsfeste forbud mot atomvåpen på norsk jord.

 

Les også: Forsvar, Fredspolitikk, NATOVåpeneksport

 

Tilbake til «SV fra A til Å»

 

Del dette Del dette på Facebook Del dette på Twitter