open menu

Konferanse om miljø og internasjonal politikk

Er du interessert i klimakvoter, naturmangfold og rettferdighet i klimakampen? Er du opptatt av fred, Midtøsten, skatteparadis og EU?

Bli med og lær mer, diskuter og utvikle SVs politikk på disse områdene. Det er begrenset antall plasser, så meld deg på i dag!

 

Mer info om konferansen

Dato: 25.-26. januar 2014

Sted: Stortinget, Oslo. Inngang Løvebakken.

Pris: 300 kr (100 kr for student/arbeidsledig) for de fra Oslo, Akershus, Nedre Buskerud, Vestfold og Østfold. Det dekker konferansen og lunsj lørdag og søndag. Betaling til kontonummer 7878 06 42024, merk betalingen med navn.

Overnatting: Deltakerne skaffer selv overnatting i Oslo, eller kan bo hos noen i Oslo SV. (Dersom du trenger overnatting må du huske å krysse av på dette i påmeldingsskjemaet)

Reisestøtte: Vi har dessverre ikke mulighet til å dekke reise fra SV sentralt sin side. Til gjengjeld er konferansen gratis for de som bor langt unna Oslo.

Mat: Det blir servert enkel lunsj lørdag og søndag, samt kaffe, te og pausesnacks. (Husk å gi beskjed om eventuelle allergier etc på påmeldingsskjemaet). Lørdag kveld blir det felles middag på en restaurant i Oslo for de som vil være med på det, der folk selv betaler.

 

For spørsmål: Kontakt internasjonal leder Mona Wærnes på mona.warnes@gmail.com eller miljøpolitisk leder Sunniva Holmås Eidsvoll på sunniva.eidsvoll@gmail.com

 

Vel møtt!

 

Klikk på lenken under for å komme til påmelding til konferansen:

PÅMELDING

 

 

Program

Lørdag

10.00 Innregistrering og kaffe

10.30 Åpning v/ Mona Wærnes (internasjonal leder) og Sunniva Holmås Eidsvoll (miljøpolitisk leder).

10.45 Rettferdighet i klimakampen v/ Bård Lahn (forfatter av boken Klimaspillet)

11.25 Pause

11.35 Virkemidler og muligheter i internasjonal klimapolitikk v /Erik Martiniussen (fortfatter av boken drivhuseffekten)

12.15 Lønsj

12.45 Parallelle spor:

Internasjonalt

  • Hvordan skal SV jobbe med Palestina? Innledning om den politiske situasjonen og BDS (Boycott, Deinvestments and Sanctions). V/ Martin Holter og Ingvild Skogvold (Norsk Folkehjelp)
  • Handelspolitikk og angrep på velferdsstaten v/ Heidi Lundeberg (Handelskampanjen)

Miljø

EUs klimapolitikk v/ Elin Lerum Boasson (CICERO)
EUs kvotesystem v/ Jørgen Wettestad (Fritiof Nansens Institutt)
Debatt: Hva skal SV og Norge mene om EUs klimapolitikk? Ledet av Heikki E. Holmås

14.45 Pause

15.00 Parallelle spor:

Internasjonalt

  • Krisa i Hellas og EU. EUs feilslåtte krisepolitikk og venstresidas alternativ v/ Giorgos Vassiliadis (Syriza, SVs søsterparti i Hellas) (innledningen er på engelsk)
  • Snu pengestrømmene: Hvordan bekjempe skatteparadis? v/ Sigrid Klæboe (Tax Justice Network). Kommentar om hva SV gjorde i regjering på dette området v/Arvinn Gadgil (tidligere SV-statssekretær i UD)

Miljø

Klimapolitikken som forsvant: hva er galt med klimakvoter fra u-land? v/ Eirik Martiniussen (forfatter av boken Drivhuseffekten)
Hvilken rolle kan økonomiske virkemidler spille i klimapolitikken? v/ Cathrine Hagem (SSB, samfunnsøkonom)
Debatt: Hva skal SV mene om klimakvoter fra u-land? Ledet av Sunniva H. Eidsvoll

17.00 Felles: Dagens konklusjoner fra parallelle spor:

  • Hvilke prioriteringer bør SV ha på de ulike temaene?
  • Hvilke politiske initiativ skal SV ta?

17.30 Dagen avsluttes

18.00 Middag på Habibi restaurant i Oslo sentrum

 

Søndag

10.00 SV som det ledende opposisjonspartiet på utenriksspørsmål og miljø. Hva er målet med SVs utenrikspolitikk og SVs miljøpolitikk? v/ Bård Vegar Solhjell (utenrikspolitisk talsperson) og Heikki Eidsvoll Holmås (miljøpolitisk talsperson)

11.00 Spørsmål og debatt

12.00 Lønsj

12.30 Oljefondet:

  • Hvordan kan Oljefondet bli mer etisk? Innledninger v/ Liv Tørres (generalsekretær i Norsk Folkehjelp) og Ingrid Aas Borge (Changemaker)
  • Hva må vi gjøre for at oljefondet kan bidra til miljøvennlig utvikling og sosial utjevning globalt? v/ Sony Kapoor (tankesmien ReDefine), Gunnell Sandanger (Fremtiden i våre hender) og Kjetil Abildsnes (Kirkens Nødhjelp)

14.30 Parallelle spor:

Internasjonalt

  • Fredsprosessen i Colombia. Norges rolle som tilrettelegger for fred. v/ Vegar Bye (NUPI og Latin-Amerikakjenner) og Diego Marin (Fred i Colombia og politisk flyktning fra Colombia).
  • Syria: Hva er mulige løsninger på konflikten? Hva bør Norge og verden gjøre? V/ Cecilie Hellestveit (seniorrådgiver, International Law and Policy Institute)

Miljø

Hva er økosystemtjenester? v/ Heidi Sørensen (leder for landprogrammet, WWF Norge)
Verdier av økosystemtjenester v/ Stein Lier Hansen (leder for Ekspertutvalget om verdier av økosystemtjenester)
Spørsmål og debatt

16.00 Felles: Avslutning og synging av Internasjonalen

 

 

 

Del dette Del dette på Facebook Del dette på Twitter