open menu

Freddy André Øvstegård – Østfold

Hvem er Freddy Andrè Øvstegård?

Jeg er en 22 år gammel student fra Sarpsborg som nå er blitt førstekandidat for Østfold SV. Ved siden av studiene jobber jeg deltid i NSB. Jeg har vært engasjert i Sosialistisk Ungdom i flere år, og ble ved sist landsmøte valgt som nestleder.

Hva er dine hjertesaker? 

Mitt hjerte banker hardest for rettferdig fordeling. Det trenger ikke å være sånn at de rike blir rikere samtidig som det blir flere fattige barn. Vi kan skape et rettferdig samfunn der vi løser oppgavene i felleskap og vanlige folk har mer makt over egen hverdag, istedet for at en liten elite av rike og mektige skal få stadig mer av godene og makten i samfunnet.

Hva er de tre viktigste sakene I Østfold? 

I Østfoldbyene ligger andelen barn som vokser opp i fattigdom langt over landssnittet, for eksempel 15,4% i Sarpsborg. Derfor er kamp mot barnefattigdom ekstra viktig for å skape et rettferdig samfunn i fylket.

Østfold trenger nye, framtidsrettede arbeidsplasser. Vi kan være fylket som går først, og skaper klimajobbene vi trenger for å omstille Norge og bekjempe arbeidsledighet.

Til slutt må vi kjempe for jernbaneutbyggingen i fylket, for å sørge for at byene knyttes sammen gjennom framtidens infrastruktur. Det både kutter klimautslipp og gir folk enklere hverdager.

Hva er de største utfordringene i dagens samfunn? 

Makt og rikdom samles på stadig færre hender stadig lengre unna vanlige folk. Også i Norge blir de rike rikere samtidig som det blir flere fattige barn, og reallønningene til vanlige folk står for første gang på lenge stille. Når penger er makt handler dette også om demokrati, at samfunnet skal styres av oss alle i felleskap og ikke kun en liten rik elite.

Hvordan vil du løse dem?

Vi må fordele godene i samfunnet rettferdig. Skattesystemet må endres for å bli mer omfordelende. Spekulasjon på børs og bolig må skattes mer så vi bruke pengene på å bekjempe barnefattigdom gjennom å øke barnetrygda. Folk med lave og vanlige lønninger skal betale mindre skatt, mens de med millioninntekter skal bidra mer.

 

Del dette Del dette på Facebook Del dette på Twitter