open menu

Bedre krisepakke med SV-gjennomslag

Mer penger til psykisk helse, støtte til folk som sliter med strømregningen og bedre hjelp til bedrifter i krise er tre av merkene SV har satt på krisepakken som kommer idag.

I dag ble det avklart i Stortingets finanskomite hvordan enigheten blir i den siste koronakrisepakken. Siden SV er en del av flertallet for pakken har vi fått til viktige gjennomslag i hvordan krisepakken blir. Det betyr at pakken blir mer rettferdig og bedre. SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski er glad for resultatet:

– Jeg er glad for SVs viktige gjennomslag på psykisk helse, bedre hjelp til bedrifter og pengehjelp til folk som sliter med strømregningen, men regjeringen går absolutt ikke langt nok, sier Kaski.

På psykisk helse mener hun at regjeringen burde ha bidratt med mye mer penger til en krisepakke for å styrke hjelpetiltakene.

– Vi har dratt en motvillig regjering i riktig retning på en krisepakke for psykisk helse. Det roper vi gjerne hurra for, men det er utrolig mye mer som burde blitt gjort. Folk i hele landet sliter stort og hjelpeapparatet klarer ikke å håndtere det.

Under koronakrisen er det mange som sliter med økonomien. Og nå lander det tunge strømregninger i postkasser landet over. Det hjelper ikke for dem som har det vanskelig. Heldigvis får de nå mer hjelp i krisepakken.  

– Det er utrolig viktig at vi nå har fått kjempet på plass ekstra bostøtte for å ta unna høye strømpriser. Det vil være viktig for mange familier som sliter med å få økonomien til å gå rundt, sier Kaski.

Under hele koronapandemien har det vært mye diskusjon om hvordan næringslivet skal få hjelp. Det har vært mange urettferdige og uheldige utslipp og mange bedrifter har ikke fått hjelpen de trenger. Dagens pakke vil gjøre situasjonen litt bedre, mener Kaski.  

– Vi har endelig fått presset regjeringen til å gjøre korona-kompensasjonsordningen mer rettferdig. Nå må de sette ned taket på kompensasjonsordningen, slik vi har jobbet for lenge. SV jobba for en grønnere krisepakke, utbytteforbud og mer støtte til små og mellomstore bedrifter, men det var det dessverre ikke flertall for nå, sier hun.

Del dette