open menu

SV foreslår hasteløsning for bedriftene

Regjeringen legger opp til at levedyktige koronarammede bedrifter skal få penger tidligst i februar. For mange viktige og levedyktige bedrifter vil det være for sent. Konsekvensen er at livsverk og arbeidsplasser går tapt unødvendig.

Derfor foreslo SV i går i Stortinget at Innovasjon Norge skal umiddelbart få i oppdrag å opprette en midlertidig tilskuddsordning for å sikre likviditet til konkurstruede bedrifter som ellers er levedyktige. Ordningen skal vare frem til den nye kompensasjonsordningen er klar til å utbetale støtte i februar 2021.  

Torgeir Knag Fylkesnes, nestleder og næringspolitisk talsperson håper nå at Stortinget kan komme sammen slik man gjorde i vår for å sikre livsverk og arbeidsplasser i en akutt situasjon: 

– Nå har vi sørget for at det ligger en løsning på bordet i Stortinget. Hvis det finnes vilje kan dette forslaget behandles raskt og penger kan utbetales allerede i desember hvis forslaget får flertall, sier Fylkesnes. 

– Arbeiderpartiet og Senterpartiet har varslet at de støtter en hasteløsning. Frp har heller ikke lukket døren. Vi håper denne firerbanden kan komme sammen som vi gjorde i den akutte situasjonen i vår, for situasjonen for mange bedrifter er like akutt nå, sier Fylkesnes.  

– Vi mener at Innovasjon Norge kan håndtere dette oppdraget. Ingen kjenner norsk næringsliv bedre og de har kontorer i hele landet. Evalueringer fra finanskrisen har også vist at Innovasjon Norge er et godt egnet virkemiddel i krisetid avslutter Fylkesnes.  

Del dette