open menu

Krisepakken er helt krise

Regjeringens krisepakke som kom idag løser verken koronakrisen eller klimakrisen.

Idag la regjeringen fram en krisepakke som overhodet ikke gjør jobben sin. SV-leder Audun Lysbakken synes det som kom var puslete:

– Dette er tafatt, grått og usosialt. Tafatt fordi dette er altfor lite til å bekjempe arbeidsløsheten, grått fordi satsingen på grønn omstilling er minimal og usosial fordi regjeringen vil gi mer skattelette til den økonomiske eliten. Her er regjeringen utilgivelig tiltaksløse.

Krisepakken svarer overhodet ikke på størrelsen på problemene vi står overfor, sier Lysbakken.

– Vi trenger en pakke for jobber, investering i grønne næringer og sosial utjevning. Regjeringen gir oss ingen av delene. Deres pakke løser verken koronakrisen eller klimakrisen. En kraftig grønn krisepakke kunne gitt nye muligheter for industri og næringsliv som i dag er avhengig av olje. I stedet får vi et tynt strøk med grønnmaling over et grått budsjett.

At regjeringen fortsetter å ha en skeiv og usosial profil på krisetiltakene overrasker ikke Lysbakken:

– Regjeringen fortsetter å insistere på å gi mest hjelp til de rikeste som ikke trenger det. De har aldri møtt et problem som de mener ikke kan løses av å kutte skattene til de rikeste. De kutter nå i formuesskatten i stedet for å hjelpe flere tilbake i jobb. Det er en stor og alvorlig feil å fortsette kontantstøtten uten krav om ingen utbytter, ingen oppsigelser. Krisepakkene burde sørge for at ingen kommer ut av krisen verre enn de gikk inn i den, og forskjellene må ikke øke, sier Lysbakken.

Del dette