open menu

– En hån mot alle som står på under krisen

Midt i en krise legger regjeringen fram et revidert nasjonalbudsjett som overhodet ikke svarer til situasjonen.

Denne uken la regjeringen fram revidert nasjonalbudsjett. Det er her regjeringen hadde sjansen til å komme med de pengene som kommunene i hele landet trenger for å opprettholde velferden. Men det gjorde de ikke, sier Kari Elisabeth Kaski, finanspolitisk talsperson for SV.

– Regjeringen skjønner ikke alvoret. De svikter sykepleierne, de svikter lærerne, de svikter renholderne, de svikter barnehageansatte og alle som gjør en stor innsats for landet gjennom denne krisen. Nå skulle regjeringen ha stilt opp for dem. Det gjør de ikke. Det er en hån mot alle som har stått på.

Regjeringen blar kun opp seks milliarder ekstra til kommunene. Det er ikke nok til å redde en velferd i koronakrise.

– Akkurat nå sitter kommuner i hele landet og kutter. De kutter i skoler, i barnehager, i eldreomsorg. De har ikke råd. Nå får de meldingen om at regjeringen ikke kommer til å stille opp for dem, sier Kaski.  

Det er også derfor SV har foreslått en hastebevilgning på 10 milliarder umiddelbart til koronakrisen.

Kaski reagerer også på at regjeringen ikke gjør nok for å sikre arbeidsplasser eller stille om en kriserammet økonomi.

– Budsjettet viser at dette er en alvorlig krise for Norge. Det viktigste nå er å sikre at folk kommer i arbeid igjen, å sikre velferden og å skape arbeidsplassene vi skal leve av etter oljen. Dette budsjettet gjør ikke det.

Det er særlig mangelen på tiltak for å skape klimavennlige jobber som Kaski kritiserer:   Å ikke levere klimaomstilling nå, er som å utsette viktig og nødvendig vedlikehold på huset ditt når du uansett må pusse opp. De vet de må gjøre det. De vet at det er bedre og billigere å gjøre det nå enn seinere. De vet at dette er en unik sjanse til å få gjort det. Likevel kommer det ingenting som tilsvarer skalaen på krisene og utfordringene vi står overfor.

Del dette