open menu

En annerledes 1.mai!

I år må vi innse at det dessverre ikke blir noen tradisjonell 1. mai-feiring. Mange markeringer er allerede avlyst og det er grunn til å tro at resten også blir det. Det betyr på ingen måte at 1. mai er mindre viktig.

I år må vi innse at det dessverre ikke blir noen tradisjonell 1. mai-feiring. Mange markeringer er allerede avlyst, og det er grunn til å tro at resten også blir det. Det betyr på ingen måte at 1. mai er mindre viktig.

 – Arbeidsfolk står nå i ei tøff tid. Derfor skal vi bruke 1. mai i år til å vise solidaritet og kreve kraftfulle og sosiale tiltak, forteller SVs partisekretær Audun Herning.

– Mange kjenner på utrygghet, mange har tapt arbeid og inntekt. Samtidig ser vi også at arbeidsfolk står . Mange som før ble tatt for gitt av samfunnet er heltene i kampen mot sjukdom. Krisa viser hvem samfunnet ikke klarer seg uten, fortsetter han.

– Når vi kommer ut på andre siden må de få mer enn applaus, de bør få faste hele stillinger og høyere lønn!

Alternativ markering av arbeidernes dag

1.mai kommer ikke til å bli forbigått i stillhet. SV har planlagt flere aktiviteter som både lokallag og enkeltmedlemmer kan delta på og selv gjennomføre.

– Det skal nok bli høytidsstemning i år også! Vi planlegger blant annet live-sendinger i sosiale medier gjennom hele dagen med både sentrale og lokale profiler. Det blir løpesedler, kultur og andre aktiviteter både digitale og ting man kan gjøre hjemme.

Og selv om det ikke blir noen 1. mai-tog ute i gatene i år, kan man fortsatt lage parole for å løfte frem sin kampsak. Herning oppfordrer folk til å ha paroleverksted hjemme og dele dette på sosiale medier.

– Skriv saken din på et ark eller en papplate. Ta et bilde med den, få et familiemedlem eller en karantenekamerat til å ta bilde med deg og parolen. Bruk fantasien til å lage paroler med dine kampsaker på.

Herning sier at man gjerne også kan ha paroleverksted med sitt lokallag, gjennom f.eks. videokonferanse eller gjøre det til en familieaktivitet.
– Følg med på SVs hjemmesider og SV i sosiale medier for mer informasjon om årets 1.mai rett over påske, avslutter Herning.

Del dette