open menu

SVs lobbykurs på Stortinget våren 2020 – Avlyst

«På grunn av situasjonen rundt smittefare av koronaviruset avlyses lobbykurset 26. mars. Det arrangeres nytt kurs når ting er tilbake til normalt. Dette vil bli annonsert på SVs hjemme- og Facebook-side.»

Kurset er for ideelle organisasjoner og virksomheter.

Et økende antall lobbyselskaper tar seg godt betalt for å være politiske døråpnere eller for å lære bort hvordan man skal nå gjennom i regjering eller på Stortinget med et politisk budskap. SV er positiv til at personer, organisasjoner og bedrifter kontakter og påvirker politikere. Stortinget skal la seg påvirke av ny kunnskap, informasjon og gode argumenter. Men vi liker ikke en utvikling hvor det i økende grad er de med penger som når gjennom. Det bør ikke være lommeboka som avgjør om din sak får politisk gjennomslag, men argumentene.

Derfor arrangerer SV gratis lobbykurs på Stortinget, for organisasjoner, foreninger og lag som normalt ikke har anledning til å kjøpe seg tid hos lobbyselskaper. Vi kan tilby en liten smakebit av det samme disse byråene kan, men fra innsida.

Program

  • Velkommen ved Kirsti Bergstø, nestleder i SV
  • Hvordan fungerer Stortinget? ved Liv Guneriussen, politisk rådgiver for SV på Stortinget
  • Hvordan påvirke statsbudsjettet ved Kari Elisabeth Kaski, finanspolitisk talsperson for SV
  • Hvordan formulere et godt politisk budskap ved Line Gaare Paulsen, kommunikasjonsdirektør i IKT-Norge
  • Hvordan påvirke politisk ledelse i et departementet ved Henriette Westhrin, generalsekretær i Norsk Folkehjelp
  • Hvoran skap engajsement for en sak ved Kjersti Hembre og Hanne Sophie Clausen, Støtteaksjon for å bevare Y-blokka.

I tillegg blir det «speed-dating» med SVs politiske rådgivere på Stortinget.
På kurset utdeles SVs lobbykokebok og det blir enkel servering

Påmelding

Du kan melde deg på med å fylle ut påmeldingsskjema som du finner her.

Del dette