open menu

SV vil ha rødgrønn samling før valget

SVs landsstyre vedtok i dag å arbeide for at de fem opposisjonspartiene på venstresiden samles om en felles plattform de går til valg på i 2021.

– Vi vil at de fem partiene i opposisjonen skal samles om et tydelig alternativ til dagens regjering. Vi bør finne sammen, slik at vi kan skape forandring sammen, sier Lysbakken.

Lysbakken viser til at folk ønsker handling mot klimakrisen og sentraliseringen, og folk vil se en kraftfull politikk for å få ned forskjellene i det norske samfunnet

– En felles politisk plattform vil gjøre at vi kommer i gang med å planlegge den politiske snuoperasjonen som kan få forskjellene ned, stoppe sentraliseringen og bekjempe klimakrisen, sier Lysbakken.

SVønsker at Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Rødt og MDG skal diskutere veien mot 2021 i fellesskap, ifølge vedtaket til Landsstyremøtet.

– Det trengs raushet og samarbeid på rødgrønn side. Ingen må utelukke hverandre. Ingen må utelukke seg selv. Og ingen må åpne for heller å velge borgerlige partier, sier Lysbakken.

Vedtaket til landsstyret vektlegger blant annet at en rødgrønn samling om ny regjering og felles politikk vil skape optimisme og begeistring blant svært mange.

SV invitere organisasjoner, bevegelser og mennesker som er kritiske til kursen til dagens regjering inviteres med i en bred debatt og mobilisering for en ny politikk for Norge.

– Hvem som skal sitte i en ny regjering får forhandlinger etter valget avgjøre, men hele opposisjonen bør finne sammen i en rødgrønn allianse for å få en ny regjering på plass. Alle fem partier har et ansvar for å gripe den store muligheten vi har til en kursendring for landet; sier Lysbakken.

Du kan lese hele uttalelsen her

Del dette