open menu

Medlemsrush til SV

Etter den nye regjeringen ble dannet har det kommet over 300 nye medlemmer til SV. Audun Lysbakken talte til SVs landsstyre lørdag 19. januar. Han mente medlemsrushet skyldtes at folk gjør opprør mot den nye regjeringen.

– Vi lover tøff motstand mot den nye regjeringen, og responsens har vært overveldende.

Mange ble så provosert over den nye regjeringen at de satt oppe om natten for å melde seg inn i SV. Lysbakken mente dette er en regjering der Høyre og FrP styrer økonomien, KrF moralen, og Venstre ingenting. Han mente Venstre ikke hadde fått i nærheten av nok gjennomslag på klima, at Høyre og FrP får fortsette med skattekutt til de som har mest, mens KrF får gjennomslag for smale moralstandpunkt som ingen andre partier står for. Han varslet kamp mot all innskrenkning i abortloven.

– Vi kommer til å kjempe mot, og stemme mot enhver endring som innebærer innskrenking av kvinners rett til å bestemme over egen kropp, sa Lysbakken i talen.

I tillegg til den politiske situasjonen tok Lysbakken opp kampen mot ufrivillig deltid som en av de sentrale sakene som skal løftes inn i lokalvalgkampen i år. Lysbakken snakket også om den pågående debatter om eliter i Norge, som han mener har vært for fokusert på kulturkamp, og for lite på maktkamp og klassekamp.

– Jo mer samfunnsdebatten handler om julegudstjenester, klesplagg og motstand mot elsykkel, jo mindre handler den om hva som er de viktigste motsetningene i en tid hvor ulikheten i makt og rikdom øker. Høyresiden må ikke få kulturkrigen de ønsker seg. Vi må kjempe for en tøff fordelingspolitikk for de mange, ikke for de få.

Medlemsrushet til SV ser også ut til å fortsette. Bare i løpet av Audun Lysbakkens tale, ble det registrert 20 nye medlemmer i SV.

Del dette