open menu

Et syvmilssteg til høyre

– Dette blir en regjering der Høyre og Frp styrer økonomien, KrF moralen og Venstre ingenting, sier SV-leder Audun Lysbakken om den nye regjeringsplatformen.

– Dette er en god dag for rikfolk og klimafornektere. Dette er en Høyre/Frp regjering der Venstre og Krf er med. Sentrumspartiene har tatt et syvmilssteg til høyre i kveld.

Det er SV-leder Audun Lysbakkens første reaksjon når den nye regjeringen annonserer sin regjeringsplatform i kveld.

– I en tid der ulikheten i makt og rikdom øker får vi nye skattekutt til rikfolk, høyresiden er nå garantert flertall for sin uhemmede prioritering av overklassen, sier Lysbakken.

Plattformen er også en stor skuffelse på klima, mener Lysbakken.

– Regjeringen vil utrede seg ut av klimakrisen, i stedet for å kutte. Vi trenger ikke nye utredninger, vi trenger utslippskutt.

Dette er også den første regjering som innskrenker abortloven på 40 år, og Lysbakken oppfordrer nå til kamp for selvbestemt abort.

– Det er en stor seier at regjeringen ikke tør å røre paragraf 2c i abortloven. Det er et stort nederlag for Ropstad, alle som gikk i gatene i høst har vunnet. SV vil stemme mot den innskrenkingen av abortloven regjeringen i dag legger opp til.

Del dette