open menu

En tapt mulighet!

Dette er en tapt mulighet for å sikre at færre barn må vokse opp i fattige familier, for mindre økonomiske forskjeller og for en offensiv klimapolitikk som faktisk monner. 

– Nå får vi en regjering som blir mer usosial i den økonomiske politikken. Med en flertallsregjering vil høyresidens politikk for økt ulikhet i makt og rikdom oftere få gjennomslag, Fremskrittspartiet og Høyre har i dag økt sin makt i det norske samfunnet, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Han vektlegger at det med både KrF og Venstre i regjering ikke lenger vil være mulig for miljøpartiene å finne sammen på tvers av blokkgrensene.

– Også dette styrker makten til H og Frp, og svekker muligheten for å nå Norges klimamål, sier Lysbakken.

Han tror det er mange i Krf som er skuffet over at de nå har sikret mer makt til høyrepopulistene i Frp.

– SV har en åpen dør for alle som setter en mer rettferdig fordeling og klimaet først, og som vil ha en god skole for alle og som vil trygge folk på flukt, sier Lysbakken.

I fem år har regjeringen gjennomført usosiale kutt som har gått ut over uføre, pensjonister, personer med nedsatt funksjonsevne og mange andre. Og i fem år har regjeringen vært handlingslammet i møte med klimaendringene.

Nå vil SV brette opp ermene og se fremover.

– Vi er den tydeligste opposisjonen til det nye flertallet, og vil sørge for at det blir et annet flertall i valgene i 2019 og 2021.

Del dette