open menu

En regjering for de få, ikke for de mange

Den mest høyrevridde regjeringa siden krigen har blitt mer høyrevridd. Samtidig som det er svært mange tomme og uforpliktende formuleringer.

– Dette er en regjering for de få, ikke for de mange, sier fungerende leder i SV Kirsti Bergstø.

I forhandlingene har Venstre sviktet miljøet og de går til angrip på en velferd for alle.

– Her legger de opp til kommersialisering av omsorg, de vil behovsprøve velferd, som vil føre til at folk blir fanget i fattigdom og dermed øke forskjellene., sier Bergstø.

Også på klima er regjeringserklæringen svak. SV mener det bare skulle mangle at Lofoten og andre sårbare områder slipper oljeboring i perioden.

– Her har Venstre solgt seg billig, når prisen er fravær av nasjonale klimamål, at løftene om utslippskutt før 2020 er gitt opp, og Førdefjorden må belage seg på gruvedumping, sier Bergstø.

Dette viser at den nye regjeringa tar ikke på alvor de utfordringene vi står ovenfor når det gjelder klima og økende ulikhet både i Norge og verden.

På skole bidrar Venstre å forsterke høyreskolens smale kunnskapssyn ved å legge mer vekt på test- og målstyringsregime.

– Dette bygger på kontroll og konkurranse, isteden for å gi lærere tillit og handlingsrom. Dessuten er satsing for å ta tak i den største utfordringen i dagens skole- lærermangelen- er helt fraværende i regjeringsplattformen, sier Bergstø.

Heldigvis er Høyre, Venstre, Frp regjeringen avhengig av støtte i stortinget for å få gjennomslag for sin politikk.

– Vi vil invitere opposisjonen som utgjør flertallet til å samle oss mot de usosiale forslagene, sier Bergstø og fortsetter:

– Denne regjeringserklæringen er oppskriften til en enda større konsentrasjon av makt og rikdom, og vil øke avstanden mellom de på toppen og resten av oss. Det vil gå ut over felleskapet, det vil vi kjempe mot i Stortinget.

Foto: Ingerid Jordal

Del dette