open menu

Medlemstallene i SV mot nye høyder

Mens meningsmålingene peker oppover har SV flere medlemmer nå enn partiet har hatt siden tidlig på 90-tallet, viser en ny gjennomgang.

Det er god framgang på flere fronter for SV. Mens flere meningsmålinger viser bedre resultater enn på åtte år, har SV flere medlemmer enn på svært lenge. SV fikk i fjor nesten 2.400 nye medlemmer, og har nå 11.385 medlemmer. Det er flere medlemmer enn vi har hatt siden begynnelsen av 90-tallet.

– Det er veldig gledelige nyheter at SV både får både flere velgere og flere medlemmer! Vi får kontakt med mange som er bekymret over utviklingen landet går i, og som har lyst til å kjempe for et mer rettferdig samfunn, sier fungerende SV-leder Kirsti Bergstø.

Ved nyttår gjennomgår partiet registeret og oppdaterer det. De nye tallene viser en vekst i betalende medlemmer på 18 prosent. Med unntak av toppårene 1993 og 1994 har SV nå sitt høyeste medlemstall siden 1989.

– Mange ser at SV har løsninger på de store utfordringene vi står overfor, den økende ulikheten og klimakrisen. Flere medlemmer gir større gjennomslag. Det er viktig at folk organiserer seg og tar standpunkt, særlig nå, med utviklingen vi ser i Norge og verden, sier Bergstø

Vil du melde deg inn i SV? Meld deg inn her!

Del dette