open menu

– SV skal være en konstruktiv og tøff opposisjon

Et større SV skal være en tøff opposisjon mot den blå regjeringen, og en konstruktiv alliansebygger for å få flertall for våre saker, sa SV leder Audun Lysbakken til sin første tale til landsstyremøtet etter valget.

I talen til landsmøtet oppsummerte Audun Lysbakken valgkampen og takket for innsatsen til alle frivillige rundt om i landet.

– De som har stemt på oss kan være trygge. Vi skal jobbe hardt for å vise oss tilliten verdig. Vi skal fortsette å snakke om det som er viktigst, vi skal fortsette å gjøre norsk politikk til interessekamp i stedet for kulturkrig og vi skal fortsette å gi klare svar der de andre mumler, sa Lysbakken.

Derfor vil SV bruke sin nye styrke på stortinget til å få flertall for de sakene vi har kjempet for i valget, og Lysbakken fortalte at SVs stortingsgruppe vil fremme forslag som vil følge opp våre fem hovedkrav i valgkampen, så snart stortinget trer sammen.

– SV er aldri på vippen – vi er alltid på venstresiden. Vi skal være til å stole på i kampen for et nytt flertall. Vår plan er den samme, vi skal kjempe for rettferdighet og miljø. Slik blir det også i fortsettelsen, sa Lysbakken.

SVs fem hovedkrav i valgkampen handlet om økt barnetrygd i kampen mot fattigdom, et oppgjør med velferdsprofitørene, bli kvitt overfylte klasserom, få til raske kutt i norske klimagassutslipp og plassere Norge på riktig side i den globale kampen mot atomvåpen.

I tillegg lovet Audun Lysbakken at SV raskt skal ta opp kampen mot regjeringen på kutt i pleiepenger til foreldre med syke barn. Krf støttet SVs forslag mot kutt i vår, og det betyr at om Ap og Sp endrer standpunkt, så kan vi sammen sikre at foreldre med syke barn ikke får kutt i pleiepenger etter et år.

I valgkampen fikk SV 1500 nye medlemmer i valgkampen, og har nå rundet 1200 medlemmer. Vi har et større og sterkt lag på Stortinget med en gruppe på 11 representanter.

– Vårt løfte til Erna Solberg og Siv Jensen er: Vi skal gi dere knallhard motstand. Vårt løfte til Jonas Gahr Støre, Trygve Slagsvold Vedum og Knut Arild Hareide: Hvis dere er klar til å stemme for politikk som gir mindre ulikhet i makt og rikdom og kutter klimagassutslipp er vi klar for konstruktivt samarbeid i Stortinget, sa Lysbakken i talen.

I talen understreket han at SV skal være tillitsvalgte for alle de 176 223 menneskene som stemte på partiet.

– Vårt løfte til de som har stemt på oss: Vi skal jobbe hardt for å vise oss tilliten verdig! Ved å stemme SV har dere sagt fra – rettferdighet og miljø. Det er det dere

skal få. Den viktigste jobben begynner nå. Vi er klar!

Del dette