open menu

Møt SVs nye stortingsgruppe!

Etter valget har SV fått en større gruppe på tinget, med mange nye fjes. Bli bedre kjent med dem her!

Denne uken møttes SVs nye stortingsgruppe for første gang. Det var en feststemt gjeng som møttes i Stortingets kinosal for å diskutere veien framover.

Den nye gruppen er betraktelig større enn den gamle gruppen, med fire ekstra mandater og syv nye representanter. Vi har Stortingets eldste kvinne, veteranen Karin Andersen (64), og Stortingets yngste representant, Freddy André Øvstegård (22).

Nå skal gruppen bli kjent, fordele komiteer, verv og oppgaver seg imellom, og skrive sine første forslag. De skal bruke høsten og de neste fire årene på å ta kampen mot den økende ulikheten i makt og rikdom, mot klimaendringene, og for et varmt samfunn.

Under kan du møte den nye stortingsgruppen! 

Audun Lysbakken (39), stortingsrepresentant for Hordaland.

Audun er partileder i SV. Han kommer fra Bergen og er bosatt på Holmlia i Oslo. Han har vært stortingsrepresentant siden 2001, og har blant annet vært nestleder i SV og barne-, likestillings- og inkluderingsminister under den rødgrønne regjering. Han har grunnfag i fransk og sammenlignende politikk fra Universitetet i Bergen. Les mer om Audun her. Du kan også følge ham på Facebook, Twitter og Instagram.

Kari Elisabeth Kaski (30), stortingsrepresentant for Oslo.

Kari Elisabeth fra Kirkenes i Finnmark er nå bosatt på Veitvet i Oslo. Hun er tidligere partisekretær i SV. Før det jobbet hun seks år i miljøstiftelsen ZERO, blant annet som rådgiver og nestleder. Hun satt også i sentralstyret i Natur og ungdom. Hun er idag medlem i SVs politiske ledelse. Hun har studert europeiske- og amerikanske studier og samfunnsøkonomi ved UiO, og fransk ved Université de Bourgogne. Følg henne gjerne på Facebook, Instagram og Twitter.

Arne Nævra (63), stortingsrepresentant Buskerud.

En av Norges mest profilerte naturfotografer og naturfilmprodusenter. Arne står bak et utall innslag, programmer og filmer, særlig for NRK, siden 1978. Arne er født på en gård i Øvre Eiker, Buskerud.  Han har studert biologi ved Universitetet i Oslo og har vært med i SV siden SF-tiden. Han var aktiv i begge EU-kampene og i samlingsprosessen til SV, og var gruppeleder i Buskerud fylkesting for SV i 1979-1983.

Freddy André Øvstegård (22), stortingsrepresentant for Østfold.

Freddy er nå Stortingets yngste representant. Han bor i Sarpsborg, og er student. Han har en bachelor i statsvitenskap ved UiO, og studerer nå idéhistorie. Tidligere yrkeserfaring: kundeveileder i NSB, telefonintervjuer Ipsos MMI og servitør. Han er første nestleder i SU, landsstyremedlem i SV og tidligere fylkesleder i Østfold SU.

Lars Haltbrekken (46), stortingsrepresentant for Sør-Trøndelag.

Lars er en av Norges mest profilerte miljøvernaktivister gjennom flere tiår. Han var leder gjennom mange år av Naturvernforbundet og Natur og Ungdom. Tidligere var han ansatt i Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Følg ham på Facebook, Twitter og Instagram.

 

Nicholas Wilkinson (29), stortingsrepresentant for Akershus.

Nicholas er født og oppvokst, og bor, på Kolbotn i Akershus. Han er tidligere leder i Sosialistisk ungdom, fylkessekretær for Akershus SV og trainee i SVs stortingsgruppe. Han har delt norsk/britisk statsborgerskap, og har tatt en MA i politisk økonomi og bachelor i politikk, filosofi og økonomi ved University of Manchester. Følg ham på Facebook, Twitter og Instagram.

 

 

Petter Eide (58), stortingsrepresentant for Oslo.

Petter er en svært profilert aktivist gjennom mange år, særlig i hans tidligere roller som generalsekretær i Amnesty Norge, generalsekretær i Care International Norge, generalsekretær i Norsk folkehjelp og leder for Kirkens nødhjelps hjelpearbeid i Pakistan. Han var politisk sekretær i SV fra 86 til 91, leder av internasjonalt utvalg 2010–2011. Idag er han partner i Conow kompetansesenter for internasjonale relasjoner. Han har lærerutdanning og hovedfag i sosialantropologi. Følg ham på Facebook.

Karin Andersen (64), stortingsrepresentant for Hedmark.

Med sin sjette periode på Stortinget blir Karin Andersen tingets eldste kvinnelige representant. Hun har sittet på Stortinget for Hedmark siden 1997, og var før det også vararepresentant fra 1989 til 1993. Hun jobbet som barnehageassistent fra 1977 til 1997. Hun er også fylkesvaraordfører og fylkestingmedlem i Hedmark og har hatt flere lokalpolitiske verv, og har studert samfunnsplanlegging ved Høyskolen på Lillehammer. Følg henne på Facebook og Twitter.

Mona Fagerås (45), stortingsrepresentant for Nordland.

Mona er fra Vestvågøy kommune i Lofoten, og er den eneste representant på Stortinget fra Lofoten. Hun er utdannet lærer fra Høyskolen i Tromsø og har jobbet som fylkesråd for næring og regional utvikling i Nordland de to siste årene. Før det var hun lærer på Ballstad og Leknes skole i Lofoten og rektor ved Buksnes og Opdøl skole. Hun har representert SV  i kommunestyret i Vestvågøy i 12 år. De fire siste også i formannskapet. Hun var nestleder i Nordland SV 2014–2016.

Solfrid Lerbrekk (26), stortingsrepresentant for Rogaland.

Solfrid er utdannet fagarbeider, med flere ulike verv i fagbevegelsen bak seg. Hun ble først tillitsvalgt som lærling på Ekofisk. Hun kommer til Stortinget fra jobben som ungdomssekretær i LO Rogaland.

Torgeir Knag Fylkesnes (42), stortingsrepresentant for Troms.

Torgeir har vært stortingsrepresentant siden 2013. Han har hovedfag i filosofi. Tidligere var han studentpolitiker og kommunestyrerepresentant. Han har også jobbet i lengre perioder for SVs stortingssekretariat og partikontor, vært kommunikasjonsrådgiver for Norsk sykepleierforbund og kommunikasjonssjef i Teknologirådet. Følg ham på Facebook og Twitter.

Del dette