open menu

SV med tøffe krav til nytt flertall

SVs landsstyre har vedtatt sine hovedkrav til et nytt rødgrønt samarbeid. Økt barnetrygd for å bekjempe barnefattigdom, flere lærere i landets klasserom, ingen kompromiss om Lofoten, Vesterålen og Senja, slutt på at norske sparepenger investeres i fossil energi og et oppgjør med velferdsprofitørene er kravene Jonas Gahr Støre vil møte når han skal bli statsminister.

– SVs mål er å delta i landets neste regjering, eventuelt velge å være en del av en avtale i Stortinget hvis det er en slik løsning som gir mest gjennomslag for våre velgere, Sier SV leder Audun Lysbakken.

Han ynderstreker at SV ikke bare vil ha ny regjering, men virkelig forandring.

– Vi støtter ikke et regjeringsskifte fordi det er viktig , men fordi vi vil gjøre noe med den voksende ulikheten i makt og rikdom, og fordi vi vil stoppe klimakrisen, sier Lysbakken.

Alt tyder på at bare et rødgrønt flertall vil gi ny regjering. Dermed kommer Arbeiderpartiet til å bli avhengig av SV, og at SVs valgresultat blir helt avgjørende for å få kastet Høyre og Frp fra makten.

– Hvis noen i Ap tror de kan gå til sentrum uten å ta hensyn til SV tar de feil. Vi vil kreve en plass rundt forhandlingsbordet, og politisk gjennomslag i bytte mot vår støtte. Det vil være stor forskjell på en sentrumsregjering og en regjering som er avhengig av SV, sier Lysbakken.

– Hver eneste stemme til SV er en stemme for å fjerne den blå regjeringen, det garanterer vi. Hvordan vi samarbeider i et nytt flertall vil avhenge av hva slags resultater vi får til for menneskene som stemmer på oss, Sier Lysbakken.

– Får vi en god politisk avtale med gjennomslag for våre hovedkrav er vi klare til å gå inn i regjering eller inngå et formalisert samarbeid i Stortinget. Får vi ikke gjennomslag går vi i opposisjon til den nye Ap-regjeringen.

Du kan lese hovedkravene her: Politiske hovedkrav

 

Del dette