open menu

Må felle regjeringen

– Det er en klimafiendtlig regjering som nå prioriterer avgiftslettelser på 1 mrd til bilistene. Det holder ikke. Bare nullutslipp er godt nok, sier SV-leder Audun Lysbakken.

– Regjeringen bryter her løftet de har gitt til Venstre og KrF om å legge frem et miljøbudsjett med store utslippskutt, og gir istedenfor et ultimatum for fortsatt forurensing, sier Lysbakken.

Lysbakken mener Venstre og Krf må ta konsekvensene og felle regjeringen. Vi står klare til å samarbeide med dem om tidenes miljøbudsjett.

– For å bekjempe klimatrusselen må også nye fossilbiler bli dyrere. Det er hvilke nye biler som kjøpes som avgjør framtidas klimagassutslipp, sier Lysbakken.

Derfor vil SV sikre at folk kjøper el-bil i stedet for fossilbiler.

– Engangsavgiften er nøkkelen til å gjøre elbilen til folkebilen, og derfor av de aller viktigste miljøavgiftene i transportsektoren. Her svikter regjeringa, sier Lysbakken.

SV mener det er alvorlig at el-bilsatsingen har stoppet opp. Stortinget har satt som mål at alle nye biler som selges etter 2025, skal være nullutslippsbiler. Men hittil i år er bare rundt 14 prosent av alle nye personbiler som selges, nullutslippsbiler. For varebiler er tallet 2 prosent.

 

 

Del dette