open menu

Boligprisveksten må bremses

Boligmarkedet vokser vilt, og finansministeren sover på post. Nå vil Audun Lysbakken kalle henne til Stortinget for å gi svar.

Prisveksten i boligmarkedet er ute av kontroll. Vanlige folk blir stengt ute fra et stadig dyrere boligmarked. Nå krever SV-leder Audun Lysbakken at regjeringen tar grep.

– Finansminister Siv Jensens reaksjon så langt er å si nei, nei, nei til alt som kan dempe prisveksten. Nå vil jeg ha henne inn på teppet. Hun må komme til Stortinget og gi en redegjørelse for hvordan hun vil ta grep i boligmarkedet.

Fra juli til august har boligprisene i Norge gått opp 2,8 prosent. Veksten så langt i år tyder på at 2016 kommer til å være et av de årene med sterkest prisvekst noensinne. Norske boligpriser har steget med over ni prosent på ett år, og i Oslo har prisene begynt å vokse uhemmet. Urovekkende, mener SV-lederen, men Frps finansminister ga ikke tegn til bekymring på et innslag på Dagsrevyen igår.

– Dette skjer på Siv Jensens vakt. Så langt er det ingen tegn til at hun tar dette problemet på alvor i det hele tatt. I mellomtiden må vanlige folk betale prisen. I praksis kan det bli umulig for unge mennesker å komme seg inn på boligmarkedet.

Lysbakken er bekymret for at dette vil føre til større uro i Norge.

– Når unge mennesker opplever at økonomien ikke virker for dem, at forskjellene øker og at generasjonen over dem trekker stigen opp etter seg, da vet vi at det i mange andre land har ført til større politisk uro og sosiale problemer.

Les mer om SVs boligpolitikk her.

Del dette