open menu

Fingrene fra oljefatet, Erna!

Regjeringen er håpløs når den drømmer om mer oljeboring, blant annet i Lofoten og Vesterålen, mener SV-leder Audun Lysbakken.

Denne uken ble det klart at regjeringen ønsker å starte en ny konsesjonsrunde som kan føre til åpning av enda flere oljefelt. SV-leder Audun Lysbakken er misfornøyd.

SV mener arbeidet med 24. konsesjonsrunde må stoppes. Norge må prioritere å avklare hvordan vi skal bidra til at olje blir liggende ubrukt, slik at klimaendringene bekjempes. Verden har allerede funnet mer fossil energi enn hva klimaet tåler, sier partileder Audun Lysbakken.

Det ble også klart at statsminister Erna Solberg vil ha omkamp om boring i Lofoten og Vesterålen. Det er helt uholdbart, mener Lysbakken.

– Det er håpløst at statsministeren nok en gang drømmer om oljeplattformer utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er på tide at Høyre, Frp og Ap innser at det grønne skiftet ikke blir realisert hvis vi fortsetter å vasse i olje, sier Lysbakken.

SV-lederen mener at dette er en gyllen sjanse til å ordne opp i norsk oljepolitikk:

– Med sin iver etter oljeboring splitter Erna den borgerlige leiren, hun vet at dette er en hjertesak for Venstre og KrF. Aps Jonas Gahr Støre har nå en kjempesjanse til å samle sentrum-venstre i norsk politikk hvis han snur. Jeg vil utfordre Arbeiderpartiet, som nå har en gyllen mulighet til å vise at de er mer framtidsrettede enn det gammeldagse oljepartiet Høyre. Siden 2001 har Ap presset på for å bore, og bare SV har hindret dem. Nå er det på tide for Norges største parti å ta miljøansvar, sier Lysbakken.

Kampen for å verne Lofoten og Vesterålen burde være noe det ikke lenger var diskusjon om, mener Lysbakken.

SV svikter aldri Lofoten, Vesterålen og Senja, det har vi bevist i to regjeringsperioder, og jeg har tillit til at det vil heller ikke Venstre og KrF gjøre.

Del dette