open menu

Haltbrekken vil stille for SV i Sør-Trøndelag

Mangeårig leder i Norges Naturvernforbund, Lars Haltbrekken, vil stille som førstekandidat for SV i Sør-Trøndelag i Stortingsvalget 2017.

– Jeg er utrolig glad for, og stolt av at Lars Haltbrekken har sagt at han ønsker å stille som førstekandidat for SV for Sør-Trøndelag, sier leder for nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag SV, Astrid Kjelsnes.

Nominasjonskomitéen i Sør-Trøndelag har spurt leder av Norges Naturvernforbund, Lars Haltbrekken, om han ønsker å stille til intervju som førstekandidat til kommende stortingsvalg. Haltbrekken skal møte nominasjonskomiteen 6. september. Innstillingen fra komiteen til vil være klar 7. september, og nominasjonsmøtet i Sør-Trøndelag er 5. november.

– Med sin lange erfaring som leder av Norges Naturvernforbund, og kunnskap om miljø og fordeling, vil Haltbrekken bli en ypperlig førstekandidat for SV, sier Kjelsnes.

Det er i dag klart at Haltbrekken trekker seg som leder for Naturvernforbundet, for å kunne stille til mulig nominasjon for SV i Sør-Trøndelag.

– Kampen for miljøet og et rettferdig og solidarisk samfunn har vært grunnleggende for meg helt siden ungdommen. Jeg ønsker nå å videreføre dette i politikken og håper å få sjansen til å gjøre det på Stortinget, sier Lars Haltbrekken.

Førsteplassen i Sør-Trøndelag er åpen, siden SVs nestleder Snorre Valen ikke tar gjenvalg til stortinget i neste periode.

– Nominasjonskomitéen har fått over 40 navn til 16 plasser, over dobbelt så mange som sist. Det viser at vi er en organisasjon i vekst. Jeg veit at med Lars som førstekandidat at vil vi være det ledende partiet i miljøkampen framover, sier Kjelsnes.

 

For ytterligere kommentarer:

Astrid Torsmyr Kjelsnes, leder nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag SV, 92014054
Lars Haltbrekken, avtroppende leder for Norges Naturvernforbund, 91611291
Siri Gjørtz, kommunikasjonssjef i SV, 92048949

Del dette