open menu

Til valg på klare politiske krav

SV vil gå til valg på en forpliktende avtale med velgerne, sa SV-leder Audun Lysbakken på landsstyremøtet idag.

– I tre valg på rad har SV gått til valg på en forpliktende avtale om regjeringssamarbeid med Ap og Sp. I 2017 skal vi gå til valg på en avtale med velgerne, basert på noen tydelige politiske krav.

En offensiv Audun Lysbakken talte til SVs landsstyre om den lange valgkampen, partiets programprosess og en ny maktstrategi.

Lysbakkens budskap var klart: SV går til valg på en politisk avtale med velgerne, ikke på en avtale om regjeringssamarbeid.

– SV garanterer velgerne å kaste dagens regjering, uansett. Med Høyre og Frp øker både ulikheten og klimautslippene. Så vil vi stille noen klare politiske krav til hva alternativet bør være. Vi vil være åpne når det gjelder samarbeidsformer, men tydelige når det gjelder politikken.

Lysbakken trekker paralleller til høstens valgkamp i Oslo.

– Oslo SV stilte tydelige krav til et nytt flertall. Så endte det med byrådssamarbeid, fordi gjennomslaget ble betydelig. Det kan skje nasjonalt også, men jeg vil understreke at det er mange veier til gjennomslag. Vi er mer enn klare for makt, og vi er villige til å samarbeide med alle som vil ha en ny politisk kurs for Norge.

Del dette