open menu

Presenterte krav til asylforhandlinger

I dag presenterte Sosialistisk Venstreparti sine første innspill til forhandlingene om et asylforlik. – Det er nå vi trenger et virkelig løft for integrering, sier SV-leder Audun Lysbakken. – Det at regjeringen legger all kraft i innstramming, og samtidig svekker integreringstiltakene, vitner om en regjering som har svak forståelse for hva som er viktigst nå. […]

I dag presenterte Sosialistisk Venstreparti sine første innspill til forhandlingene om et asylforlik.

– Det er nå vi trenger et virkelig løft for integrering, sier SV-leder Audun Lysbakken. – Det at regjeringen legger all kraft i innstramming, og samtidig svekker integreringstiltakene, vitner om en regjering som har svak forståelse for hva som er viktigst nå.

Lysbakken forklarer at partiets krav til forhandlingene er at integrering må komme øverst på dagsorden.

– Mange av de som nå kommer til Norge, kommer til å få bli her. Selv om vi må sørge for at de som ikke får bli returneres raskt, og at det kommer på plass gode løsninger med Russland kan vi ikke sette integreringen på vent.

Lysbakken er redd regjeringen svikter integreringsoppdraget fordi de bruker alle krefter på å presse gjennom innstramninger de ellers vanskelig ville fått flertall for.

– Det vi trenger er integrering, og vi må ta grep nå. Hvis vi ikke tar dette på alvor kan kostnaden bli stor, både for enkeltmennesker og for hele samfunnet, avslutter han.

Her kan du lese SVs krav til forhandlingene.

Del dette