open menu

Solhjell går av som nestleder

SVs nestleder, Bård Vegar Solhjell, informerte i dag landsstyret om at han ønsker å trekke seg som nestleder på neste landsstyremøte i november.

– Jeg har over tid slitt med motivasjonen, og jeg vurderte å gi meg som nestleder i forkant av landsmøtet, men  valgte da å fortsette for å få kontinuitet i ledelsen, sier Solhjell.

Sv fikk på landsmøtet i 2015 ny partisekretær og nestleder. Solhjell sier at tiden er inne for fornye ledelsen ytterligere.

– For et år siden slet SV, og jeg ville ikke bidra til problemene med å trekke meg. Nå er vi nettopp ferdig med en valgkamp i forsiktig framgang, og da er det lettere å tre tilbake, sier Solhjell.

– Det er bedre for SV at nye og friske krefter kommer inn nå, enn rett før neste valg.

SV har gjennom valgkampen hatt flere positive strømninger, blant annet har organisasjonen medlemsvekst og partiet har økt aktivitet på grasrota.

– Bård Vegar Solhjell har vært en enorm ressurs for SV både som nestleder, stortingsrepresentant, statsråd og partisekretær, og har vært sentral i utviklingen av SVs politikk i mange år. Han er en modig og visjonær politiker. Jeg er svært takknemlig for det gode samarbeidet vi har hatt i de årene vi har ledet partiet sammen, sier SV leder Audun Lysbakken.

– Jeg kommer til å savne Bård Vegar som nestleder, men har respekt for hans ønske og for at han mener nye krefter er det beste for SV nå, fortsetter Lysbakken.

Solhjell er utenriks- og forsvarspolitisk talsperson, og er valgt inn på stortinget for perioden 2013–2017.

– Vi vil fortsette å nyte godt av Solhjells brede kunnskap og erfaring i det videre arbeidet med å utvikle SV som et moderne og nytenkende venstreparti, sier Lysbakken.

Bård Vegar Solhjell og Audun Lysbakken vil være tilgjengelige for pressen kl 1530 på partikontoret, Hagegata 22, på Tøyen i Oslo. Inngang fra torget.

For spørsmål, kontakt:

Siri Gjørtz, kommunikasjonssjef i SV, 92048949, siri@stortinget.no

Del dette