open menu

Et rausere Norge

Audun Lysbakken reiser til Hellas for å lære mer om flyktningkatastrofen. SV vil jobbe for en mer human flyktningpolitikk.

Denne uken reiser SV-leder Audun Lysbakken til den greske øya Lesvos. Målet er å lære mer om flyktningkatastrofen og løfte fram dens enorme menneskelige omkostninger.

– Mange snakker om flyktninger i valgkampen. De burde se og oppleve flyktningkatastrofen med egne øyne. Derfor drar jeg denne uken til Hellas for å gjøre akkurat det, sier Lysbakken.

Han ønsker å vise frem og lære mer om situasjonen, og håper at Europa sammen kan formulere et bedre og mer humant svar på krisen. I første omgang handler det om å få slutt på drukningskatastrofene som tar livet av tusenvis hvert år.

– Vi må sørge for å etablere lovlige veier inn i Europa slik at vi unngår de livsfarlige turene over Middelhavet, sier Lysbakken.

Nå vil han mobilisere for en mer solidarisk flyktningpolitikk.

 

– Hvordan vi behandler dem som har det dårligst viser tydeligere enn nesten alt annet hvilke verdier vi har, og hvilket menneskesyn vi står for. Kommunevalget må bli en folkeavstemning om hva slags nasjon vi ønsker å være, sier Lysbakken.

SV-lederen mener det ikke er noen enkle løsninger, men mener det er på høy tid at Norge gjør mer, og varsler at SV vil presentere nye forslag fremover.

 

– Vi er de første til å innrømme at denne oppgaven ikke er lett, men det er en oppgave vi kan løse, og en oppgave vi må løse.  Og vi må ta debatten som om menneskene vi snakker om er nettopp det: mennesker.

 

Del dette