open menu

SV på folkefest for Førdefjorden

– Det er en miljøskandale at regjeringen vil tillate dumping av gruveslam i Førdefjorden, sa Audun Lysbakken da han deltok på Folkefesten i Vevring.

–  Å dumpe avfall i rene fjorder er slikt vi burde vært ferdig med for mange tiår siden. Havforskningsinstituttet har advart mot dette, og det kan få store konsekvenser for miljø og næringsliv i og rundt fjorden, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Derfor gjør SV kampen for levende fjorder til en av våre viktigste miljøsaker i årene som kommer.

– Dette er et viktig verdivalg for oss som samfunn: Klarer vi å se verdien av andre ting enn penger, eller skal interessene til et selskap i Oslo alltid gå foran hensynet til miljøet og lokalbefolkningen i distriktene, sier han.

Regjeringen overkjører lokalbefolkningen i Sunnfjord og høstens kommunevalg er en viktig mulighet til å vinne en av de største miljøsakene framover.

– Her er det tydelig at pengeinteressene til et selskap i Oslo er viktigere enn meningen til folk som bor og lever i området. Men den store motstanden er en inspirasjon og kampen om Førdefjorden, og andre truede fjorder, kan fortsatt vinnes, sier Audun Lysbakken.

– Vi vil fortsette å kreve at regjeringen snur, og i Sunnfjord blir dette viktig i kommunevalget. Et godt valg for Naustdal SV kan bidra til at gruveprosjektet mister den lokale støtten det er avhengig av, sier Lysbakken.

– Dette løpet er ikke kjørt på noen måte, det er mange ting som gjenstår før gruvedriften kan settes i gang, avslutter SV-lederen.

Det er Natur og Ungdom, sammen med Naturvernforbundet og Vevring og Førdefjorden Miljøgruppe som arrangerer Folkefest for Førdefjorden.

Del dette