open menu

Gratis aktivitetsskole utjevner forskjeller

Nye tall fra Folkehelseinstituttet viser at Oslo er Norges mest delte by. En gjennomgang av tallene for Aktivitetsskolen i Oslo (AKS), som Dagsavisen har foretatt, viser at hvor du kommer fra spiller en stor rolle for om du får delta eller ikke.

På topp ti-lista for høyest deltakelse er fem skoler fra bydel Nordre Aker og tre fra Ullern, mens sju av ti skoler i bunnen ligger i Groruddalen.

– Det er helt åpenbart at pris har betydning for om barn får muligheten til å være med eller ikke. Når vi vet at deltakelse i Aktivitetsskolen har en direkte læringseffekt for barna, er det utrolig viktig at flest mulig får være med, sier Marianne Borgen, gruppeleder for Oslo SV.

Marianne Borgen mener byrådet bagatelliserer og fornekter skillelinjene i Oslo.

– Dette er ikke mangel på kunnskap, men en bevisst strategi for å tilsløre virkeligheten. Det bør de ikke slippe unna med etter å ha styrt byen i 18 år, sier Borgen, som er SVs førstekandidat i Oslo ved høstens valg.

Som en del av den såkalte «Munch-avtalen» SV inngikk sammen med byrådspartiene i Oslo var en storstilt oppgradering av Tøyen-området, deriblant gratis halvdagsplass på aktivitetsskolen med. Nå vil Marianne Borgen få med resten av byen.

– Gratis aktivitetsskole på Tøyen har vært en solskinnshistorie. Å utvide ordningen til hele Oslo kan være et godt tiltak for å utjevne forskjeller og et gode for hele byen, avslutter Marianne Borgen.

 

Del dette