open menu

Helsereform vil tappe offentlige sykehus

– Bent Høies sykehusreform er en reform som vil gå ut over pasientene, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Regjeringen la i dag fram et forslag som vil åpne for langt større bruk av private helsetjenester i Norge. Audun Lysbakken er sterkt kritisk til forslaget, og mener det er en trussel mot de offentlige sykehusene.

– Dette er en stor privatiseringsreform som vil tappe det offentlige for folk og ressurser. Det blir ikke en eneste ekstra operasjonssykepleier eller kirurg av Bent Høies kommersialisering av helsevesenet. En ekstra sykepleier i et kommersielt sykehus betyr en mindre på Voss. Dette forslaget kommer til å tappe de sykehusene som redder liv for ressurser, sier Audun Lysbakken.

SV-lederen frykter dette kan få store konsekvenser for helsevesenet, og at det til syvende og sist kommer til å gå ut over pasientene.

– Jeg er redd viktige tilbud for alvorlig syke mennesker vil forsvinne når profitt prioriteres. Det er veldig alvorlig for de som rammes. Bent Høie sier reformen er til for pasientene, virkeligheten er at den vil gå ut over de som trenger helsehjelp.

SV vil prioritere trygg helse for alle framfor storstilt privatisering.

– Dette er penger som kunne ha vært brukt på flere sykepleiere eller til å ruste opp sykehusene våre.  På sikt kan det bli sånn at når du er rammet av en ulykke så risikerer du å ikke få rask nok behandling fordi den som kunne hjulpet deg i stedet opererer knær på en kommersiell klinikk.

 

Del dette