open menu

Solhjell tar Anundsen-saken

SV-nestleder Bård Vegar Solhjell får ansvaret for kontrollsaken om justisministerens håndtering av lengeværende asylbarn. – En alvorlig sak, sier Solhjell.

På kontroll- og konstitusjonskomiteens møte i dag ble det klart at det er SVs Bård Vegar Solhjell som skal være saksordfører for saken. Det innebærer at han har hovedansvaret for den åpne høringen og komiteens arbeid med saken.

– Dette er en alvorlig sak fordi det handler om avgjørelser som får konsekvenser for hele livet til barn som har vært lenge i Norge, sier Solhjell. – Justisministerens håndtering av disse spørsmålene har så store konsekvenser at vi skylder barna det gjelder å komme til bunns i dette.

Kontroll- og konstitusjonskomiteens skal gjennomføre en høring for å undersøke om justisministeren har feilinformert Stortinget. Solhjell fremhever de menneskelige konsekvensene som viktige.

– Det er viktig å undersøke om justisministeren og regjeringen har gitt Stortinget korrekt informasjon, og fulgt opp Stortingets vedtak slik de plikter. De store konsekvensene for enkeltpersoner gjør denne saken ekstra viktig, sier han.

Del dette