open menu

Stortinget sa nei til skadde syrere

SVs forslag om å ta imot 123 skadde syrere til Norge, ble nedstemt av Stortinget.

Regjeringen sa i sommer nei til å ta imot 123 kvoteflyktninger fra Syria, og viste til at kommunene ikke hadde kapasitet til dem. SV tok initiativ til en storbydugnad, der bystyrene i landets største byer vedtok å ta imot til sammen 123 syriske flyktninger. Kommunenes ja til de skadde flyktningene, overbeviste ikke Stortinget. Kun Arbeiderpartiet og Senterpartiet stemte sammen med SV for å la syrerne komme.

– Regjeringen skyldte feilaktig på kommunene. En rekke store norske kommuner har sagt at de hadde hatt kapasitet til å ta imot disse menneskene, sier SVs Karin Andersen til NTB.

Borgerkrigen i Syria har ført til at verden i dag står overfor den største flyktningkrisen siden andre verdenskrig.

Her kan du lese mer om hvorfor SV mener Norge må ta imot 123 krigsskadde syrere.

 

Velger flyktninger

SV ønsket også å få med Stortinget på at Norge skal følge anbefalinger fra FNs høykommisær for flyktninger (UNHCR) og ta mot de flyktningene med størst behov. Dette forslaget fra SV ble avvist av alle de andre partiene.

– Det er urovekkende at ikke Ap, Sp, Venstre og KrF stemte for dette forslaget. Regjeringen skal altså selv få velge å ta imot flyktninger etter egne behov enn etter flyktningenes behov. Det er SV uenig i. Alle land som er opptatt av at FN skal være sterk, må selv følge FNS anbefalinger. At Ap, Sp, Venstre og KrF ikke ser den sammenhengen er alvorlig, sier Karin Andersen.

 

Les også:

– Norge må ta imot sårbare syriske flyktninger. 

Storbydugnad for syriske flyktninger.

Del dette