open menu

SV inviterer til klimasamarbeid

Fredag inviterte SV regjeringens to samarbeidspartnere KrF og Venstre, samt Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne, til et møte for å diskutere Norges nye klimamål.

SV-leder Audun Lysbakken har sendt en invitasjon til det han omtaler som miljøpartiene i forkant av at Norges klimamål for 2030 skal fastsettes.

– Dersom miljøpartiene på Stortinget står samlet om en offensiv klimapolitikk, vil vi stå sterkere i forhandlingene om disse klimamålene, skriver han i brevet.

Regjeringen har varslet at den vil legge fram Norges nye klimamål på nyåret, før det skal forhandles om en ny klimaavtale i Paris til våren. SV frykter imidlertid at regjeringens mål ikke vil være ambisiøse nok.

Søndag ble over 190 land enige om et rammeverk for den nye klimaavtalen etter å forhandlet over ett døgn på overtid i Perus hovedstad Lima. Miljøminister Tine Sundtoft (H) ledet innspurten i forhandlingene.

Mens Sundtoft sa seg fornøyd med kompromisset, ble resultatet slaktet av en rekke miljøorganisasjoner. SV var heller ikke imponert.

– I mangel av en forpliktende internasjonal avtale må enkeltland ta ansvar og gå foran. Rike land som Norge må vise at det grønne skiftet er mulig, sa Lysbakken søndag til NTB.

Del dette