open menu

Et dårligere arbeidsliv

– Arbeidsministeren later som om vanlige arbeidstakere bare fritt kan avtale arbeidstid, og dermed får større frihet med regjeringens nye forslag. Sannheten er jo at arbeidslivet er langt fra den virkeligheten regjeringa beskriver, sier SVs arbeids- og sosialpolitiske talsperson, Kirsti Bergstø.

Med de nye lovendringene vil arbeidsgiver få mer makt til å pålegge arbeidstid og til å ta styring over folks liv. Bergstø viser til at mange allerede har vanskeligheter med å få livet til å gå opp med arbeid, barn og forpliktelser.

– Vi vet jo hvor vanskelig folk allerede har det med å få arbeid, familie og hverdagsliv til å henge sammen, hvor vanskelig og slitsomt det er for en i turnus å få tid til alt, sier hun. – Vi vet også at verre arbeidstider er dårlig for helsen.

– Den totale pakken til regjeringen med flere utrygge midlertidige jobber, rett til å påtvinge folk mye verre arbeidstider og søndagsarbeid gir oss et samfunn der det nærmest aldri skal være pause, aldri et stille minutt. Det gir et dårligere samfunn for alle.

IMG_3752

Del dette