open menu

Solhjell tar gjenvalg

– Det er lenge siden det har vært behov for ei sterkere venstreside enn nå. Det vil jeg bidra til i jobben som nestleder i SV, sier Bård Vegar Solhjell.

– I den situasjonen SV nå er i, krever denne jobben topp motivasjon. Derfor måtte jeg tenke meg godt om, før jeg nå sier ja til gjenvalg, sier nestleder i SV Bård Vegar Solhjell.

Solhjell har vært del av SVs ledelse i 12 år. Han var partisekretær fra 2001 til 2005, og har vært nestleder i SV i åtte år, siden 2007. Solhjell har vært miljøvernminister, kunnskapsminister og statssekretær på statsministerens kontor under den rødgrønne regjeringen. Han er stortingsrepresentant for Akershus, og medlem av Stortingets utenrikskomité.

– Jeg har aldri vært i tvil om den politiske motivasjonen. Jeg har stor tro på de verdiene SV står for med solidaritet og miljøvern. Når jeg har måttet tenke, handler det om den siden folk ikke ser av politikken, om alle helgemøtene, kveldsmøtene og reisene. For å gjøre en god jobb måtte jeg være sikker på at jeg har topp motivasjon. Jeg måtte vite at jeg var fullt ut motivert. Det er jeg, sier han.

Dermed tar både nestleder Solhjell, partileder Audun Lysbakken og partisekretær Silje Schei Tveitdal gjenvalg på SVs landsmøte til våren. SVs andre nestleder Inga Marte Thorkildsen har gitt valgkomiteen beskjed om at hun ikke ønsker gjenvalg. SVs landsmøte avholdes 13-15. mars 2015, på Clarion Hotel Oslo Airport.

Del dette