open menu

SV vil stanse utsending av asylbarn

– Regjeringen må umiddelbart stanse utsendelsen av asylbarn mens vi venter på de nye reglene som skal komme, krever partileder Audun Lysbakken. Tirsdag stemmer Stortinget over SVs forslag.

– Asylbarn og deres familier som har vært her i landet i mer enn tre år, må få sakene stilt i bero i påvente av varslet nytt regelverk, sier Audun Lysbakken til NTB.

I dag, tirsdag, stemmer Stortinget over Lysbakkens forslag, som ha presenterte for Stortinget på mandag.

484 utsendte barn

484 asylbarn er sendt ut av Norge så langt i år, ifølge Klassekampen. Dette er 162 flere enn på samme tid i fjor. Dette skjer samtidig som Regjeringen har varslet endringer i reglene for behandling av barn av asylsøkere som har vært lenge i Norge.

– Vi risikerer at mange barn som kunne fått bli med det nye regelverket, nå sendes ut før de får sjansen til å prøve sakene sine, sier Lysbakken til NTB.

Håper på Venstres og KrFs stemmer

Lysbakken minner om at mange av de barna som sendes ut har vært så lenge i Norge at de har slått rot her.

– Når disse barna har vært her så lenge, må det legges større vekt på hensynet til barna, og mindre vekt på innvandringshensyn. Men det motsatte skjer når utsendelsene trappes opp.

– Vi oppfordrer KrF og Venstre til å støtte forslaget om å stanse utsendingene. Utfordringen går også til Ap og Senterpartiet. Stortinget må ta ansvar for barna, og ta oss tid til å få på plass et regelverk som kan hjelpe flere barn, sier han.

 

Les mer her:

Dagsavisen: Asylbarnstrid i Stortinget

Intervju med stortingsrepresentant Karin Andersen i Dagbladet: Krever stans av uttransportering av asylbarn.

Del dette