open menu

– Ta lærerforhandlingene tilbake til staten

– Tillitskrisen i skolen er så alvorlig at forhandlingsansvaret for lærerne bør flyttes tilbake til staten, mener SVs kunnskapspolitiske talsperson Torgeir Knag Fylkesnes. I helgen vedtok SVs landsstyre å gi forhandlingsansvaret tilbake til staten.

– Lærerstreiken var mer enn en vanlig arbeidskonflikt, den var et yrkesopprør, sier SVs kunnskapspolitiske talsperson Torgeir Knag Fylkesnes.

Landsstyret vedtok i helgen at forhandlingsansvaret bør tilbake til staten, slik det var før 2004.

Les hele uttalelsen her: Forhandlingsansvaret tilbake til staten

– Nasjonale utdanningspolitiske mål må ligge til grunn for organiseringen av skoledagen, sier Fylkesnes.

I uttalelsen argumenterer SVs landsstyre med at en vedvarende tillitskrise står i veien for rekruttering til læreryrket og utviklingsarbeidet i skolen. Dessuten står kommuneorganisasjonen KS i motsetning til sentrale utdanningspolitiske mål. KS er også i et uklart ansvarsforhold til velgerne, heter det.

Del dette