open menu

– Ikke partiet for folk flest

– Frp langt i fra er partiet for folk flest, sier Snorre Valen, finanspolitisk talsperson i SV. Norges 852 rikeste får én million kroner hver i skattelette, med Frp-leder og finansminister Siv Jensens politikk.

VG skriver i dag at Regjeringen vil gi skatteletter til de rikeste.

Du kan lese VGs artikkel her.

– Statsbudsjettet viser hvordan du prioriterer, hva du synes er viktig. De pengene Høyre og Frp nå vil bruke på målrettede skattegaver til en liten elite, kunne gitt tidenes klimaløft, flere barnehageopptak i året, billig tannlege til hele befolkningen, mer kvalitet i skolen, eller en rekke andre ting, sier Valen.

– Regjeringen prioriterer alt annet enn det som er viktig nå, legger Valen til.

Mens resten av verden diskuterer hvordan en kan redusere økonomiske forskjeller og forberede overgangen til et klimavennlig samfunn, velger høyresida å bruke oljepenger på skattekutt til noen få. Regningen må framtidas generasjoner ta. Det er ambisjonsløst og gammeldags, påpeker Valen.

 

 

Del dette