open menu

Forkastelig invasjon

– Israels invasjon av Gaza er moralsk og politisk forkastelig, sier Audun Lysbakken. Han holder appell for Gaza 17.30 utenfor Stortinget i dag.

– Israels invasjon av Gaza er moralsk og politisk forkastelig. Det viser at Israels regjering er villig til å sette alle hensyn til sivilbefolkningens trygghet og sivile liv til side, og det må fordømmes på det sterkeste. Det viser også at den nåværende israelske regjeringen ikke søker fred, den velger heller å trappe opp konflikten, sier SV-leder Audun Lysbakken

Han mener at en invasjon av Gaza innebærer forferdelige lidelser for befolkningen.

– Det er et svært tett befolket område, hvor den humanitære situasjonen allerede er alvorlig. Det er umulig å skille mellom militære og sivile mål i en slik situasjon. Gazas barn og andre sivile betaler en høy pris for Israels maktdemonstrasjon, sier Lysbakken.

SV mener alle angrep mot sivile er uakseptable, og krever derfor slutt på rakettangrep fra Hamas mot Israel. Israel har likevel hovedansvaret for å skape fred, som okkupant og den overlegent sterkeste militære part.

– Israel må oppheve okkupasjonen og blokaden på Gaza, sier Lysbakken. Han mener at det er skammelig, men dessverre ikke overraskende at Israel er villig til å gå så hardt fram mot palestinerne som de gjør nå.

SV krever også at den norske regjeringen legger bort sin forsiktige retorikk, og kommer med en kraftfull fordømmelse av bakkeinvasjonen. Regjeringen må også umiddelbart sette i gang et arbeid for å yte medisinsk hjelp til krigsofrene i Gaza. Fremskrittspartiet må ikke få påvirke Norges holdning i en situasjon hvor det mer enn noen gang er behov for klarhet og tydelige reaksjoner mot Israels regjering.

Lysbakken holder appell for Gaza 17.30 utenfor Stortinget i dag. Meld deg på demonstrasjonen her.

 

Del dette