open menu

Stopp bombingen av Gaza!

Den 11. juli møtte 3000 mennesker opp foran Stortinget for å protestere mot Israels overgrep i Gaza. Du kan lese appellen av Heikki Holmås her.

Her kan du lese appellen som Heikki Holmås holdt under støttemarkeringen for Gaza den 11. juli 2014:

Det finnes et folk som lengter. Lengter etter den dagen der de ikke lenger trenger å frykte jernfuglenes nådeløse bomber. Lengter etter den dagen de slipper den daglige ydmykelsen fra overmakten. Lengter etter den dagen de kan få medisinene de trenger i en fremtid med frihet.

I dag gråter vi med Palestina. Skal det palestinske folket få sin frihet så må hele verdens hjerte røres når Palestina gråter sine blodige tårer. I 60 år har de vært på flukt. I Shatilla, i Jordan, i Syria, og i resten av verden. I 10 år har de levd i skyggen av en ulovlig mur. I en uke har de igjen levd med trusselen om bomber som holder dem våkne om natten og dreper deres barn.

Fred skapes ikke bare ved fravær av krig. Fred skapes med anerkjennelse og respekt. Med mål om en felles framtid.

Jeg fordømmer alle som gjør sivile til sine mål. Fordømmer dem som dreper både israelske og palestinske barn, og lar dem unngjelde for sine forfedres synder. Men vi må aldri glemme at i krigen mellom Israel og det palestinske folk, så er det én okkupant og én okkupert. Én overgriper og ett offer. Derfor trenger vi ikke norske politikere som sier at «partene må besinne seg». Fordi det tilslører, i stedet for å forklare, virkeligheten: Ett land som okkuperer og ett folk som er okkupert.

Vi trenger politikere som er villige til å bruke stemmen for å presse et Israel som ikke forstår annet enn maktens språk. Vi trenger noen i verden som går foran og arbeider for sanksjoner som flere land kan stå sammen om. Handling – ikke bare ord. Vi trenger politikere som fordømmer overgripernes handlinger.

Det er Israel som må bære ansvaret for krigen. Det er Israels terrorbomber som dreper barn. Ingen er feigere enn de som er villige til å drepe barn.

For slik sås hatet i generasjon etter generasjon, slik at det aldri tar slutt. Hamas og Israel må stoppe å rette våpnene mot sivile, men det er Israel som må akseptere at de aldri får fred hvis de nekter å snakke med det palestinske folks representanter, enten de er fra Fatah eller Hamas. Israel får aldri fred før de river muren.

Derfor er våre krav til Israel klare: Stopp terrorbombene mot det palestinske folk. Riv apartheidmuren og bosettingene på okkupert jord. Gi det palestinske og det israelske folket frihet og fred for fremtiden.

Våre tårer treffer bakken for å skape fred.

Del dette