open menu

Ny bølge for likestilling

– Det var utrolig inspirerende å se så mange feminister samlet i Malmø, sier Inga Marte Thorkildsen etter å ha vært på Nordisk Forum.

I helgen var 20 000 feminister samlet til Nordisk forum i Malmø – New Action on Women`s Rights. Inga Marte Thorkildsen, som er nestleder i SV, er veldig glad for at så mange står opp for et mer likestilt samfunn der alle får like muligheter, uansett kjønn.

– I en tid der vi ser kvinners rettigheter bli innskrenket i flere land, er det ingen tvil om at vi trenger en sterk kvinnebevegelse. Vi står sterkere sammen og Malmø-konferansen har hjulpet til med å samle oss, sier Thorkildsen.

Hun innledet om kvinner i arbeidslivet, lederskap og kvotering. Marthe Hammer, kvinnepolitisk leder i SV, var også til stede på konferansen og innledet om nordisk feminisme og hvorfor venstresidens politikk er best for å få til likestilling.

– At så mange møtte opp i Malmø for å diskutere kvinners situasjon nå, viser at det er en ny feministisk bølge på vei. Det har vært en feministisk vår i Norge og andre steder i verden, med rekordoppmøter på 8.mars, sier Hammer.

Konferansen ledet fram til et sluttdokument med 63 krav til verdens likestillingsministre. Disse kan du lese her.

 

 

 

Del dette