open menu

– En god dag for kapitalister og kjeltringer

SV mener Erna Solberg (H) har holdt velgerne for narr når regjeringen åpner for generell adgang til midlertidige ansettelser.

– Det er en god dag for kapitalister og kjeltringer, og en dårlig dag for alle som vil ha et trygt og regulert arbeidsliv, sier SV-leder Audun Lysbakken, etter å ha hørt regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven.

– Unge mennesker er taperne. Mer midlertidighet kommer ikke til å gi flere jobb, men færre fast jobb, sier Lysbakken.

Forskjellene i arbeidsmarkedet vil øke, og flere vil leve i utrygghet fordi midlertidige jobber gjør det vanskeligere å få huslån og å etablere seg.

– Arbeidsgiverne er vinnerne, de får mer makt over de ansatte, sier Lysbakken.

Han mener det er et grovt løftebrudd fra Høyre når regjeringen ønsker å åpne for generell adgang til midlertidige ansettelser.

– De lovet dyrt og hellig før valget at de ikke ville gjøre dette. Erna Solberg ville holde arbeidslivet ute av valgkampen og holdt velgerne for narr, sier Lysbakken.

– Det er dramatisk at regjeringen svekker innsatsen mot sosial dumping, i en tid hvor arbeidslivskriminaliteten brer om seg i Norge. Kollektiv søksmålsrett er det eneste rettsvernet arbeidstakere i mange useriøse bedrifter har. Å ta fra fagbevegelsen dette våpenet mot utbytting av arbeidere er en regelrett påskjønning fra regjeringen til arbeidslivets kjeltringer, sier Lysbakken.

Del dette