open menu

– Tid for solidaritet!

SV finner penger til solidaritet i sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett. – Vi viser at det er fullt mulig å ta imot flere syriske flyktninger, sier SVs finanspolitiske talsperson, Snorre Valen.

SV vil sette av 600 millioner kroner til å ta i mot flere syriske flyktninger i sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett.

SV prioriterer også 250 millioner kroner i humanitær nødhjelp til Syria og Den sentralafrikanske republikk, samt flere hundre millioner kroner for å sikre en tryggere hverdag for norske barnefamilier, industriarbeidere og lærlinger. Budsjettet presenteres i dag.

– Om man er villig til å prioritere, kan man styrke Norges internasjonale solidaritet, ta i mot flere flyktninger, og samtidig styrke velferden. Når stortingsflertallet velger ikke å gjøre noe av dette, blir resultatet et kaldere og mer egoistisk Norge, sier Snorre Valen, finanspolitisk talsperson i SV.

 

– Regjeringa mangler ambisjoner

– Å gjøre taxfree og båtmotorer til sin hovedprofil, slik regjeringa har gjort, tyder ikke på særlig store ambisjoner verken på vegne av fellesskapet eller landet, fortsetter Valen.

Over 6,5 millioner mennesker er internt fordrevne i Syria, og 2,5 millioner mennesker er på flukt i nabolandene. SV foreslår å ta i mot opptil 5 000 syriske flyktninger, og i tillegg gi 200 millioner kroner i humanitær nødhjelp til Syria.

– For oss i SV er det uaktuelt å sette folk som lider opp mot hverandre. Derfor kutter vi ikke i annen bistand for å finansiere vår innsats for Syria – det skulle bare mangle å stille opp med friske penger, sier han.

 

Vil trygge arbeidsplasser

SV foreslår å snu regjeringas endring i permitteringsregelverket. Både LO og NHO har uttrykt sterk bekymring for regjeringas politikk, og flere vil bli sagt opp i tida som kommer.

– Det er uforståelig at regjeringa setter ideologi foran trygge arbeidsplasser i industrien. Nå mister flere jobben. I tillegg til å være tragisk for dem som rammes, tapper det industrien vår for nødvendig kompetanse, sier Valen.

 

Barnehager

SV foreslår også å dekke opp mangelen på barnehageplasser i kommunene, og i tillegg gi bevilgninger til 500 nye plasser. Partiet ønsker også å rette opp kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens pinlige regnefeil på lærlingetilskudd.

– Det er nesten utrolig å ikke rette opp feil man har innrømt. Det er jo nettopp dette revidert er til for. Å være garantist for Frps populistiske taxfree-politikk var visst viktigere for Krf og Venstre enn å sørge for nok barnehage- og lærlingeplasser, avslutter Valen.

Del dette