open menu

– Båt og brandy framfor barnehager

Barnehagene blir fortsatt underfinansiert. Det ble klart da Venstre og Krf i dag ble enige med regjeringen om revidert nasjonalbudsjett for 2014. SVs Snorre Valen er sterkt uenig i prioriteringene.

– Venstre og Krf har ikke greid å få regjeringen med på å rette opp i en akutt situasjon for barnehagesektoren. Det mangler fortsatt omtrent 200 millioner, sier Valen.

Han påpeker at revidert nasjonalbudsjett er ment for å rette opp i statsbudsjettet som følge av at ting kan endre seg i løpet av året. Han mener derfor det er merkelig av regjeringen å prioritere taxfree og billigere båtmotorer

– Den nye budsjettavtalen viser at regjeringen enkelt kunne sikret at kommunene hadde fått nok barnehagepenger. Forslagene om økte taxfree-kvoter og billigere båtmotorer koster like mye som kommunene nå mangler. Jeg sier som Karin Andersen: Regjeringen prioriterer båt og brandy foran barnehager.

Del dette