open menu

SV vil ha jordbruksforlik

– Stortinget må ta ansvaret for norsk matproduksjon, sier Karin Andersen, landbrukspolitisk talsperson i SV.

Andersen tar nå initiativ til et bredt forlik om rammer for jordbruksoppgjøret i Stortinget, og sender ut invitasjon til de andre partiene i dag.

Andersen viser til at i løpet av det siste døgnet har det blitt klart at landbruksminister Sylvi Listhaug ikke har flertall i Stortinget for det tilbudet hun ikke har lagt fram i årets landbruksoppgjør.

– Det er nødvendig at Stortinget legger noen overordnede rammer for både pengeoverføringer, struktur, dyrevelferd og miljø i landbruket, sier SVs Karin Andersen.

Skuffet over dårlig jordbruksoppgjør

Andersen legger også press på regjeringens to støttepartier når oppgjøret skal behandles i Stortinget.

– Venstre og KrF må ta ansvar, og ikke sitte stille i avmakt. Så dårlig distriktsprofil, miljøprofil, og økonomiske ramme kan ikke Venstre og KrF stille seg bak, sier Andersen til ANB.

Hun mener Listhaug gambler på at Stortinget vil redde henne, og peker på at det ikke er automatikk i at Stortinget vedtar statens tilbud ved brudd.

– Skal Venstre og KrF være garantister for økt matproduksjon og landbruk i hele landet, må de straks gjøre det klart at tilbudet ikke fyller de kravene, og at Listhaug må legge et bedre tilbud på bordet, sier Andersen videre til ANB.

Lysbakken: – Trist

SV-leder Audun Lysbakken kommenterer bruddet i jordbruksoppgjøret på Twitter:

«Trist at regjeringen ikke prioriterer norsk matproduksjon. @SVparti støtter bøndene mot Listhaug. #norskmatjatakk #norgetrengerbonden»

Følg Karin Andersen  og Audun Lysbakken på Twitter.

Del dette