open menu

– Regjeringen svikter småbarnsforeldrene

– Regjeringen fortsetter å svikte småbarnsforeldrene, og gir ikke en krone ekstra til barnehagene i revidert nasjonalbudsjett, sier Snorre Valen, finanspolitisk talsperson i SV.

– Vi har en regjering som synes billigere båtmotorer er viktigere enn de tusenvis av familiene som venter på barnehageplass. I fire av de seks største byene øker antall søknader til barnehageplass, og regjeringen later som om de ikke får det med seg, sier SVs finanspolitiske talsperson Snorre Valen.

I høst kuttet regjeringen 340 millioner kroner til barnehagene. Regjeringen selv innrømmer at dette skyldes feilberegning. Kuttet har ført til at kommunene sliter med å tilby nok barnehageplasser. Valen mener derfor det ville vært naturlig å rette dette opp i revidert.

Valen mener dette er spesielt oppsiktsvekkende med tanke på Høyres løfter før valget.

 

– Høyre bør si unnskyld

– Dette er altså politikerne som lovte «flere barnehageopptak i året». Nå har vi fasit. Høyre har aldri, noen gang, prioritert barnehage, sier Valen.

– Høyre bør si unnskyld til velgerne, og spesielt barnefamiliene som nå står uten barnehageplassen de ble lovet. De får trøste seg med 1,5 liter ekstra vin på tax-free, for mye annet er det ikke å finne i dette budsjettet, legger han til.

Regjeringen vil fjerne avgift på båtmotorer i sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett. Det har en helårskostnad på 175 millioner kroner, noe som alene ville dekket opp halvparten av det økte behovet til barnehager.

Del dette