open menu

SV ber regjeringen frede pressestøtten

– Mediene må få ro til omstilling, sier Bård Vegar Solhjell, kulturpolitisk talsperson i SV til Dagsavisen. Han ber stortingsflertallet om å frede pressestøtten ut denne stortingsperioden.

– Mange redaksjoner står i en tøff situasjon nå. Det er ulikt syn på pressestøtten, men akkurat nå har stabilitet en verdi i seg selv. Det ville være dumt om årlig usikkerhet om statsbudsjettet skulle svekke mediemangfoldet, sier Solhjell.

Amedia må kutte 500 millioner kroner, Dagbladet kutter 50. Schibsted må muligens kutte, og Mentor Medier som eier Dagsavisen og Vårt Land, kan få lavere pressestøtte hvis kulturminister Thorhild Widveys (H) forslag om øvre tak på pressestøtte får flertall i Stortinget. Det skriver Dagsiavsen.

– Jeg vil foreslå at Stortinget samler seg om å frede pressestøtten på dagens nivå ut stortingsperiodens, sier Solhjell derfor til Dagsavisen.

Han viser til at lederen i Norsk Journalistlag, Thomas Spence, nylig sa at vi står oppi den mest dramatiske situasjonen for norsk presse noen gang. Mange går gjennom kraftige omstillinger og en overgangsperiode fra papir til nett.

Les mer i Kampanje: – Står overfor historisk mediekrise

– Samtidig ser vi at mange av dem som gjennomfører kutt, gjør det med begrunnelsen om usikkerhet for hvordan det vil gå med pressestøtten de neste årene, sier Solhjell til Dagsavisen.

Les hele artikkelen i Dagsavisen (22/4-14).

Del dette