open menu

8. mars en stadig viktigere kampdag

Årets kvinnedag er viktigere enn på lenge. – Delta i tog og markeringer, og bli med i den videre kampen for kvinners rett til å bestemme over egen kropp og fremtid, sier partileder Audun Lysbakken.

– Mange trodde at kvinners rett til selv å bestemme om en graviditet skal gjennomføres var en sak som var vunnet en gang for alle. De siste månedene har vist oss at regjeringen er villig til å utfordre kvinners rettigheter for å få makt, sier Audun Lysbakken, leder i Sosialistisk Venstreparti (SV).

Lysbakken kommer med en tydelig oppfordring:

– Gå i 8. mars-tog og delta på 8. mars-markeringer rundt om i landet i år.

Regjeringen har inngått en avtale med KrF om å åpne for at fastleger skal kunne nekte å henvise kvinner til abort. Norge har fått en regjering som bryter sine egne løfter om å si nei til reservasjonsrett for fastleger.

– Regjeringen setter legen først, og pasienten sist, sier Lysbakken.

SV støtter markeringene for kvinners rettigheter, for selvbestemmelse, og mot at regjeringen forhandler bort kvinners rettigheter i politiske forhandlinger. SV oppfordrer alle til å delta i tog og markeringer, og til å bli med i den videre kampen for kvinners rett til å bestemme over egen kropp og fremtid.

 

Del dette