open menu

SV fordømmer Russlands intervensjon

– Russlands intervensjon på Krim-halvøya er farlig, uakseptabel og folkerettsstridig, sier utenrikspolitisk talsperson Bård Vegar Solhjell (SV).

SV fordømmer den militære aggresjonen, og vil vise sin støtte til Ukrainas uavhengighet.

– Situasjonen som er oppstått er svært alvorlig. Russland må umiddelbart gå i dialog med Ukraina for å finne en politisk løsning, sier SVs utenrikspolitiske talsperson, Bård Vegar Solhjell. Som alle andre er han svært bekymret for det som nå skjer.

Solhjell mener det er viktig at ingen nå bidrar til å eskalere konflikten, men at det innledes samtaler som kan løse situasjonen. SV vil støtte internasjonale initiativer med sikte på det.

SV har lenge støttet protestene mot regimet i Ukraina, og tatt flere initiativer for at Norge skal støtte demokratibevegelsen på  Maidan-plassen. Les mer om det her.

– Det er gledelig at regimet i Ukraina falt, og at folket i Ukraina kan finne en mer demokratisk framtid. Nå må myndighetene annerkjenne og respektere alle ukraineres rettigheter – også russiske ukrainere – som er bekymret for sin situasjon. Bare slik at det sikres et stabilt Ukraina, avslutter Solhjell.

Del dette