open menu

SV tar initiativ til lærer-løsning i KS

– Lærerne fortjener vår tillit og støtte i striden om ny arbeidstidsavtale. Jeg er kjent med at SVs mann i KS’ hovedstyre vil ta nytt initiativ i saken på mandag, sier SV-leder Audun Lysbakken til Dagbladet.

Lysbakken har sendt brev til de andre opposisjonspartilederne for å gjøre dem oppmerksomme på et initiativ fra Ivar Johansen, SVs mann i KS’ hovedstyre. Johansen vil ta initiativ til at forhandlingene om lærernes arbeidstid skal opp på nytt i KS’ hovedstyre førstkommende mandag. Sammen har opposisjonspartiene på Stortinget flertall i KS-styret.

Til Dagbladet sier Lysbakken at han frykter forslagene vil føre til at skole-Norge mister mange flinke lærere.

– Det er klart at jeg frykter konsekvensene av det KS har kommet med, og at det skal bidra til et høyere konfliktnivå, sier Lysbakken.

– Lærerne trenger tillit og støtte, mens lærerne opplever dette som en svekkelse av sine rettigheter, sier Lysbakken og legger til:

– Det er ingen politikere som vil overstyre KS, men dette er viktige politiske spørsmål. Den løsningen KS prøver å få gjennomslag for vil ødelegge for viktige skolepolitiske mål. Det må være greit at vi som politikere mener noe om det, sier han.

 

Les Dagbladets artikkel her: http://www.dagbladet.no/2014/02/13/nyheter/politikk/samfunn/innenriks/ks/31776240/

Her kan du lese mer om Ivar Johansens initiativ, og Audun Lysbakkens brev til de andre partilederne: http://www.ivarjohansen.no/temaer/annet/4641-ks12022014.html

 

Del dette